vineri, 24 octombrie 2014

O reteta simpla pentru weekend

Prajitura cu crema fina


Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 5 linguri apa plata
- 5+1 linguri faina
- 5+1 linguri zahar
- 1 praf de copt


Crema:
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 1 pachet unt sau margarina
- esenta rom

In functie de cat de mare vrem sa ne iasa prajitura, se pot mari cantitatile, pastrandu-se proportiile.

Preparare:
Blatul
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu apa. Se adauga zaharul si se mesteca bine, apoi albusele batute spuma. Se amesteca cu grija de jos in sus. Se toarna faina amestecata cu praful de copt  si se incorporeaza usor.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau intr-o forma de tort rotunda in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Intre timp preparam crema
Se amesteca ouale cu zaharul si se pun intr-o craticioara pe foc incet pana incepe sa se ingroase compozitia.
Se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga untul (sau margarina), esenta de rom si se mixeaza.

Se scoate blatul din cuptor. Cand s-a racit, se adauga crema. Se da la frigider 1 ora.

Apoi se serveste. Blatul este pufos, iar crema ii confera prajiturii un gust deosebit.
Si se face repede.....

 Enjoy!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu