luni, 27 octombrie 2014

Chec cu sirop

O prajitura simpla, rapida si foarte gustoasa.






Ingrediente
Blat
- 3 oua
- 1 cana zahar
- 8 linguri apa plata
- 6 linguri ulei
- 1/2 pachet praf de copt
- zeama de lamaie pentru stingerea prafului de copt
- 1 cana faina

Crema:
- 3 oua
- 10 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 pachet unt (margarina)

Preparare:
Blatul
Se separa albusele de galbenuse. Cele 3 albuse se bat spuma.
Separat, intr-o craticioara se pune 1 cana de zahar cu 8 linguri de apa. Se pun la fiert. Cand zaharul este topit, se adauga compozitia fierbite in albusele batute spuma.
Apoi, se adauga galbenusele, uleiul si praful de copt stins in lamaie. La sfarsit se adauga faina.
Aceasta compozitie se toarna intr-o forma (poate fi rotunda, sau pot fi forma de chec) in care am pus hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema
Se amesteca ouala intregi cu zaharul, cacaoa si untul. Se pune la fiert, pana ce untul s-a inglobat bine in compozitie.
Cand se raceste, compozitia se bate bine cu mixerul.

Crema se intinde peste blat, si prajitura este gata!
 Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu